Onze werkplaats

Atelier

 

 

 

 

 

 

 

SERVICE & ONDERHOUD

Contacteer ons telefonisch om een afspraak in te plannen.
Klanten die hun fiets bij Bike Center hebben aangekocht kunnen ook via onze online afsprakenplanner inplannen.

Werkplaats Heist-op-den-Berg: 015/230.225 of open HIER onze online planner voor de werkplaats van Heist-op-den-Berg (Online planner is momenteel enkel mogelijk voor fietsen die bij Bike Center zijn aangekocht)
Werkplaats Lier: 03/480.46.40 of open HIER onze online planner voor de werkplaats van Lier (Online planner is momenteel enkel mogelijk voor fietsen die bij Bike Center zijn aangekocht)

Wij raden onze klanten aan om telefonisch een afspraak te maken voor een onderhoud of herstelling.
Op deze manier hoeft u de fiets niet lang te missen en kunnen wij de tijd besteden aan de fiets die nodig is.

Indien de fiets niet bij ons is aangekocht en je aanspraak wil maken op garantie raden we je aan om de winkel te contacteren waar de fiets is gekocht.
Is dit vanwege omstandigheden niet mogelijk, gelieve telefonisch contact op te nemen om te bekijken hoe we je kunnen helpen.

 

Onderhoud & Herstelling

Een fiets rijdt eens zo goed als hij onderhouden is. Door goed voor uw fiets te zorgen, kun je erger voorkomen. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt verlengt de gebruiksduur van uw fiets aanzienlijk. Daar helpen wij bij Bike Center u graag mee! Bij Bike Center bezitten we al de nodige tools en know-how om uw  "stalen ros" vakkundig te onderhouden. Van het vervangen van een binnenband tot het nakijken en herstellen van uw hydraulisch remsysteem, niets is ons te veel. Wij herstellen alle merken en werken steeds met kwaliteitsproducten. Onze jarenlange ervaring staat garant voor een hoge kwaliteit. Dankzij onze jarenlange ervaring en jaarlijkse scholing van personeel zijn wij ook uw aanspreekpunt voor het onderhoud van uw elektrische fietsen.

Natuurlijk kunt u zelf tussen de grote onderhoudsbeurten ook wat klein onderhoud aan uw fiets uitvoeren. Het kost weinig tijd en het zorgt ervoor dat uw "stalen ros" soepel blijft rijden. 

 • Fiets schoonmaken: Maak uw fiets van boven naar onderschoon met een warm sopje. Vergeet niet het vuil onder de spatborden weg te halen. Vervolgens afspoelen met een tuinslang, gebruik hier geen hogedrukreiniger voor!
 • Ketting smeren: U kunt de ketting op de achtertandwielen inspuiten met ontvetter. 
 • Check en gebruik reflectie: Check regelmatig of de reflectie nog intact en schoon is. Dit helpt andere bestuurders om u goed te kunnen zien. 
 • Kijk de remmen na: Remmen zijn een belangrijk onderdeel van uw fiets. Controleer daarom regelmatig of de voor- en achterrem het nog voldoende doen. Zo niet, dan kunnen wij u verder helpen

Loop de bovenstaande punten geregeld door om zo de levensduur van uw fiets te verlengen. Ook wordt er aangeraden om uw fiets toch ook elk jaar langs de fietsenmaker te brengen, zeker bij een elektrische fiets! Zo blijft u jarenlang plezier hebben van uw fiets.

 

Onderhoudsbeurten

Maar waarom is een onderhoudsbeurt eigenlijk zo belangrijk? Ten eerste; uw fiets heeft behoorlijk wat te verduren met de verschillende seizoenen in België. Daarnaast zijn de onderhoudsbeurten van belang om uw fiets goed te onderhouden, dit ook in verband met de garantievoorwaarden van de fabrikant. Daarom bieden wij onze klanten verscheidene mogelijkheden wat betreft het onderhoud van de fiets.

 

 

 • Vastgestelde onderhoudsbeurten voor stadsfietsen, mountainbikes en racefietsen (Klein onderhoud, standaard onderhoud, groot onderhoud of winteronderhoud)
 • Vastgestelde onderhoudsbeurten voor elektrische fietsen (klein E-APK of standaard E-APK)
 • Onderhoud op vraag (gewerkte uren worden aangerekend afhankelijk van de werkzaamheden).
  Als indicatie gebruiken wij de BOVAG uurtabel die gangbaar is in de sector.

Eerste nazicht (GRATIS):

Bij de aankoop van een nieuwe fiets bieden wij u een gratis eerste nazicht aan.
Dit eerste nazicht vindt plaats binnen de 3 maanden na aankoop of na 500 km (wat eerst wordt bereikt).
Voorbeeld:
Heeft u na 1 maand al 500 km gereden dient u ons te contacteren om een afspraak in te plannen.
Heeft u na 3 maanden 300 km gereden dient u ons te contacteren om een afspraak in te plannen.

Wij raden aan om een telefonische afspraak te maken. Op deze manier hoeft u uw fiets niet lang te missen.
Het eerste onderhoud komt overeen met het klein onderhoud wat betreft werkzaamheden.

Vastgestelde onderhoudsbeurten:

 

Vastgestelde onderhoudsbeurten specifiek voor elektrische fietsen:

Vork- en demperonderhoud:

Het onderhoud van de verende voorvork en demper wordt uitbesteed aan één van onze partners.
Volgende vorken komen in aanmerking:

 • Rock Shox
 • Fox
 • Lefty 

Ophaalservice

Indien u wenst kunnen we je fiets ook komen ophalen en terugbrengen tegen een vergoeding van € 1,5/km met een minimum van € 15
De kostprijs is gebaseerd op de afstand van de kortste weg (enkele rit) naar de bestemming berekend door Google Maps

 

Als de fiets in (erg) vuile staat wordt binnengebracht zal er een forfait worden aangerekend van € 19