Vouwfietsen

Een handige alleskunner: de vouwfiets. Maakt u gebruik van zowel het openbaar vervoer als de fiets? Dan is een vouwfiets ideaal om mee te nemen. In ons assortiment vindt u kwalitatieve vouwfietsen met topmerken als Brompton en Hercules. 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vouwfietsen: De slimme manier om meer mobiliteit te krijgen

Heeft u het gevoel dat u constant krap in de ruimte zit? Zou u willen dat u uw fiets gewoon mee kon nemen in de bus of trein? Dan is een vouwfiets wellicht de perfecte optie voor u! Wij verkopen een brede waaier aan vouwfietsen van de beste merken in de sector. Ondermeer Brompton maakt allemaal kwaliteitsvolle vouwfietsen die perfect zijn voor het stadsleven. Dankzij hun opvouwbaarheid kunnen deze fietsen gemakkelijk worden opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt. Bovendien zijn ze nog steeds licht genoeg om mee te nemen in het openbaar vervoer! Dus als u op zoek bent naar een meer mobiele levensstijl, is een vouwfiets zeker het overwegen waard.

Waar moet u op letter bij het kopen van een vouwfiets?

Voordat u het kopen gaat overwegen, helpen wij u graag met een aantal tips waar u op moet letter bij het kopen van een vouwfiets.

Gewicht

Het gewicht is misschien wel het belangrijkste, omdat u er waarschijnlijk mee wilt gaan reizen, bijvoorbeeld met het OV. De meeste vouwfietsen wegen tussen 12 en 20 kg. Wilt u juist een vouwfiets zodat u deze op kunt bergen tijdens de winter? Dan kunt u gemakkelijk voor een zwaarder model kiezen.

Opgevouwen formaat

Hoe kleiner hoe beter, natuurlijk. U wilt hem overal mee naartoe kunnen nemen, dus zorg ervoor dat hij in je kofferbak of kast past. De meeste vouwfietsen zijn in te klappen tot ongeveer 60 x 30 x 25 cm

Versnellingen

Versnellingen zijn over het algemeen een must om te hebben. Het enige waar u rekening mee moet houden, is het feit dat versnellingen (inclusief derailleur) de fiets wel zwaarder te maken.

De beste vouwfiets

Inmiddels heeft u een goed beeld waar u over na moet denken bij het aanschaffen van een nieuwe vouwfiets. Weet u voor welke vouwfiets u wilt gaan? Neem een kijkje in ons assortiment. Dit kan online, maar ook zeker in een van onze twee winkels in Lier of Heist op Den Berg. Als u er zeker van wilt zijn dat wij u fiets op voorraad hebben in deze winkel, bekijk dan de voorraad van de gewenste fiets.