Filteren

Elektrische fietsen

De beste en de mooiste elektrische fietsen oftewel e-bikes kunt u vinden bij Bike Center. Wij hebben de meest uiteenlopende merken en modellen in ons assortiment. Van populaire speed pedelecs tot elektrische MTB's. Een van onze modellen leasen? Bekijk dan snel onze fietsleasing pagina.

Elektrische fiets kopen

Elektrische fietsen, of e-bikes, worden steeds populairder. Dit komt omdat ze veel voordelen hebben ten opzichte van traditionele fietsen. Met een elektrische fiets kunt u sneller en gemakkelijker fietsen dan met een gewone fiets. U hoeft minder hard te werken om ergens te komen, en dit maakt fietsen een stuk comfortabeler. Wij hebben hippe, exclusieve elektrische fietsen in ons assortiment van ondermeer Victoria, Koga, Riese & Müller, Trek, en Cube.

 

Voordelen van een e-bike:

  • U kunt sneller en verder gaan zonder moe te worden.
  • E-bikes zijn ook ideaal voor oudere mensen of mensen met fysieke beperkingen, omdat ze minder inspanning vergen om te trappen.
  • Een elektrische fiets is comfortabeler dan een traditionele fiets.
  • De accu van een e-bike betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het trappen tegen heuvels - de elektromotor doet al het werk voor u!
  • E-bikes zijn goed voor het milieu. Ze stoten niets uit en zijn dus veel beter voor de planeet dan auto's of motorfietsen.
  • Omdat u tijdens het fietsen lichaamsbeweging krijgt, is het een goede beslissing voor de gezondheid.

 

Welke elektrische fiets kiezen

Als u overweegt een elektrische fiets te kopen, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Ten eerste, denk na over het type fiets. Er zijn veel verschillende soorten e-bikes op de markt, van mountainbikes en vouwfietsen tot bakfietsen en stadsfietsen. Kies de fiets die het best bij u en uw behoeften past.

 

E-bike motors

Er zijn ook verschillende soorten motors beschikbaar. De positie van de motor is hierbij van groot belang. Kiest u voor een elektrische fiets met of middenmotor. Hierbij komt de achterwielmotor vooral voor bij Speed Pedelecs en een voorwielmotor bij elektrische Brompton plooifietsen. Over het algemeen hebben de meeste elektrische fietsen een middemotor. De motorpositie heeft impact op hoe de fiets rijdt. Zeker weten wat uw voorkeur heeft? Komt langs voor een proefrit! Het vermogen van de motor is ook belangrijk om te overwegen. Als u op zoek bent naar een fiets die kan helpen met snelheid en klimmen, dan heeft u een krachtigere motor nodig. Maar als u de e-bike alleen wilt gebruiken voor recreatieve ritten en korte ritjes, dan is een minder krachtige motor voldoende.

 

Accu elektrische fiets

De accu is een andere belangrijke overweging bij de aanschaf. Zorg ervoor dat u een batterij kiest die lang genoeg meegaat voor uw behoeften. Sommige accu's gaan zo'n 40 kilometer mee voordat ze opgeladen moeten worden, terwijl andere veel verder kunnen gaan. De actieradius is dan ook een belangrijk punt om rekening mee te houden, het verbruik blijft natuurlijk ook afhankelijk van de weersomstandigheden en het traject. Bij een Bosch accusysteem heb je de keuze tussen verschillende batterijen. Vanachter op de drager; 300, 400 of 500W. In het frame 400, 500, 625 en 750W batterijen.

 

Gewicht e-bike

Gemiddeld weegt een elektrische fiets zonder accu zo'n 24kg. Tel hier voor de accu zo'n 2-4kg bij op en dit gewicht heeft invloed op de actieradius. Logisch dan ook dat er veel gezocht wordt naar een lichtgewicht elektrische fiets!

 

Kosten van een elektrische fiets

Een elektrische fiets is duurder in aanschaf maar geeft jarenlang plezier. Wij hebben e-bikes in verschillende prijsklassen in onze winkel. Het loont de moeite om verschillende modellen en merken te vergelijken voordat u tot aanschaf overgaat. En daarbij helpen we natuurlijk graag!

 

Elektrische fiets leasen of fietslening

Bent u geïnteresseerd in het leasen van een e-bike via uw werkgever of via een particuliere fietslening? Wij zijn fietslease dealer voor . Het leasen van een e-bike is eenvoudig en kan bij ons in de winkel, lees er hier meer over!

Als particulier kunt u bij ons een fietslening afsluiten, hierbij koopt u de e-bike op afbetaling. Zo is de fiets uw eigendom maar is de investering niet in één keer zo groot. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Er zijn dus veel redenen waarom een elektrische fiets een goede keuze is! Ze zijn milieuvriendelijk, gezond, comfortabel en betaalbaar. Wat is er niet om van te houden? Kom vandaag nog bij ons langs en wij helpen de beste elektrische fiets voor u te vinden!