Blog

 1. Terugroepactie Shimano Crankstel

  Shimano start een inspectie- en vervangingsprogramma

  Shimano Europe B.V. ("Shimano"), start een inspectie- en vervangingsprogramma van bepaalde 11-speed HOLLOWTECH II race-cranksets geproduceerd tussen 1 juni 2012 en 30 juni 2019, in verband met een mogelijk probleem met het loslaten van de binding.

   

  Het betreft specifiek de Shimano ULTEGRA FC-6800, DURA-ACE FC-9000, ULTEGRA FC-R8000, DURA-ACE FC-R9100 en FC-R9100-P 11-speed bonded HOLLOWTECH II race-cranksets in Europa. Shimano heeft meldingen ontvangen die aangeven dat de gebonden delen van de crankarm kunnen scheiden en breken. Hierdoor lopen consumenten het gevaar te vallen, met mogelijk letsel tot gevolg.

   

  Om deze situatie te verhelpen, zal Shimano elke toepasselijke crankset laten inspecteren. Shimano zal elke crankarm die niet aan het inspectieproces voldoet vervangen.

   

  Deze inspectie is bedoeld om vast te stellen of

  Lees meer »
 2. Ontdek de verschillen tussen 5 mountainbikes

  Ontdek de verschillen tussen 5 mountainbikes

  Mountainbiken heeft zich ontwikkeld tot een diverse sport met verschillende subdisciplines die zich richten op verschillende rijstijlen en terreinen. Als je zelf de aankoop van een mountainbike overweegt, is het goed te weten dat er 5 populaire soorten mountainbikes zijn: cross country, all mountain, enduro, downhill en fatbike.

   

  Lees meer »
 3. Terugroepactie Koga E-Nova EVO CP

  Lees meer »
 4. Fietslease-plan voor medewerkers van de Vlaamse Overheid

  Ben jij medewerker van de Vlaamse Overheid? Dan hebben wij goed nieuws voor jou!  

  Tot en met 20 december 2022 heb je namelijk de mogelijkheid tot het leasen van een fiets via jouw werkgever in samenwerking met KBC Fietsleasing.  

  Lees meer »
 5. Dé e-bike batterij gids

  De e-bikes in ons aanbod zijn bijna allemaal uitgerust met accu’s van Bosch. De batterijen van Bosch zijn een efficiënte energiebron met een groot uithoudingsvermogen. Bovendien zijn ze de modernste eBike-accu’s die momenteel verkrijgbaar zijn op de markt. Een enorme actieradius, lange levensduur en een gering gewicht worden samengebracht in een ergonomisch design met bedieningsgemak.  

  In deze blog geven we graag nog wat extra informatie mee over e-bike batterijen om zo mee je beslissing te kunnen maken bij je aankoop van een nieuwe fiets! 

  Lees meer »