Blog

 1. Verlichting (Duplicated)

  VERLICHTING

  Een goede fietsverlichting is zéér belangrijk voor zowel onze veiligheid als de veiligheid van onze medeweggebruikers.
  Uiteraard bieden wij een vrij groot gamma aan van verschillende type verlichtingen zodat we altijd aan uw noden kunnen voldoen.

  In deze blog gaan we iets dieper in op de verscheidene types en mogelijkheden van ons aanbod. 
  Een eerste grote vraag is of je enkel wil gezien worden ofwel dat je zelf ook wil zien.
  Indien u namelijk op zéér goed verlichte straatwegen rijdt zal u immers een andere lamp nodig hebben tegenover iemand dat op onverlichte of slecht verlichte (bos)wegen gaat rijden. 

  De lichtsterkte wordt uitgedrukt in

  Lees meer »
 2. Veilig jouw kind mee op de fiets

  Samen met uw kind fietsen is super leuk. Een kinderzitje biedt vaak uitkomst, of hij nu voor- of achterop meegaat. Ook is het zeer praktisch! Ook is het een duurzamer alternatief dan de bus, de trein of de auto. Voordelen genoeg dus; maar het is wel van belang dat de fietstocht veilig gebeurt. Kinderen zijn onvoorspelbaar, waardoor het des te belangrijker is dat zij veilig zijn voor- of achterop. Dus wat kunt u het allerbeste doen om veilig van A naar B te komen met een dreumes erbij? Wij leggen het uit.

  Het fietsstoeltje

  De allersimpelste oplossing is een degelijk fietsstoeltje. Fietsstoeltjes zorgen ervoor dat uw kindje veilig vastzit voor of achterop de fiets. Of uw fiets voor of achter zit licht aan zijn gewicht en leeftijd. Een fietsstoeltje

  Lees meer »
 3. Elektrische fietsen in België

  De e-bike is bezig aan een rappe opmars in de gehele Benelux. Nederland, België en Luxemburg ondervinden alle drie enorm veel plezier aan de comfort en snelheid die elektrische fietsen bieden. Van A naar B rijden is zo gebeurd, ook als u al wat ouder bent, of gewoon van comfort houdt. Elektrische fietsen kunnen best hard, tot wel 25 kilometer per uur namelijk. Speed pedelecs, het opgevoerde broertje van de e-bike, kan zelfs net zo hard als een bromfiets: tot wel 45 kilometer per uur. De grote vraag is vaak dan ook, heb ik een rijbewijs nodig voor elektrische fietsen en speed pedelecs?

  Elektrische fietsen

  Nee, voor een e-bike heeft u geen speciaal rijbewijs nodig. Verder hoeft u niet verplicht een helm te dragen en hoeft de e-bike ook geen kenteken te hebben. Daarnaast geldt er ook geen minimumleeftijd voor het berijden van een elektrische fiets. Ideaal dus, ook voor jongeren. Helemaal als zij ver van hun

  Lees meer »
 4. De actieradius: wat is dat?

  De elektrische fiets, de e-bike, wordt steeds populairder in Nederland. En dat is eigenlijk best logische: de e-bike is de perfecte combinatie van innovatie, comfort én sportiviteit. Sportiviteit? Ja, sportiviteit! Fietsen is hartstikke goed voor de gezondheid, u gebruikt namelijk veel meer spieren dan u aanvankelijk doorheeft. Van armen tot benen, en van billen tot nek. Het gemak van de e-bike zit hem, u raadt het al, in de elektrische motor. Deze zorgt ervoor dat u veel grotere stukken afstand kan overbruggen dan op een reguliere fiets. Hoe lang deze motor meegaat zonder te hoeven opladen, noemen we de actieradius.

  Wat is het actieradius?

  Een e-bike accu bepaalt dus hoe lang je ermee doet, zonder deze te hoeven opladen. Logischerwijs ligt het er dus deels aan hoe goed de accu van uw e-bike is: de ene heeft nu eenmaal een groter vermogen, waardoor de actieradius groter wordt. Verder zijn er nog een aantal factoren waar u rekening mee kunt houden,

  Lees meer »
 5. Het belang van de juiste framemaat

  Zomaar een fiets op de bonnefooi een fiets kopen is eigenlijk niet heel verstandig. Er komen verrassend veel elementen kijken bij de aanschaf van een nieuwe fiets: denk aan garantie, de gewenste accessoires en natuurlijk de correcte framemaat. Vooral dit laatste vergeten mensen nog wel eens, helemaal als ze een fiets via Marktplaats kopen, dan wordt dit ook lang niet altijd in de advertentie vermeld. Maar waarom is een juiste framemaat fiets belangrijk en hoe bepaalt u dat? Hieronder leggen wij het uit aan de hand van veelgestelde vragen.

  Waarom is de juiste framehoogte fiets belangrijk?

  Het is eigenlijk heel simpel: een juiste framehoogte is veel comfortabeler en praktischer. Als uw fiets te groot of te klein is verspilt u nodeloos veel energie, gewoonweg omdat de framemaat van uw fiets niet correct is. Daarnaast

  Lees meer »
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.