Blog

 1. Maak je e-bike of speed pedelec klaar voor de winter

  Speed Pedelec winterklaar

  Dankzij het heerlijke fietsweer afgelopen zomer, konden we volop kilometers maken met de e-bike of speed pedelec. Het onderhoud van een elektrische fiets is toch wat complexer dan dat van een gewone fiets. Maak daarom je fiets klaar voor de winter om de levensduur van je fiets te maar verlengen.

  Het onderhoud van een elektrische fiets is in vele opzichten gelijk aan het onderhoud van een gewone stadsfiets of een sportfiets. Je kan daarom al beginnen met het gewone onderhoud dat je ook hebt bij een gewone fiets. Hierbij denken we dan concreet aan het onderhoud van de banden, de ketting en de tandwielen. Deze hebben allicht allemaal wel wat slijtage gehad deze zomer.

  Lees meer »
 2. 5 manieren om veilig terug naar school te gaan

  De vakantie zit er weer bijna op en de eerste schoolspullen worden gekocht. Denk hierbij dan ook zeker aan de veiligheid van je kids en jezelf op weg van en naar school! 

  Omdat je uiteraard niet altijd alleen op de weg vertoefd, is het super belangrijk om vlot en veilig aanwezig te zijn in het verkeer.

  Wij geven alvast graag 5 manieren mee om veilig naar school te gaan. 

  E-bakfietsen

  Meer en meer zien we in het straatbeeld elektrische bakfietsen verschijnen. Naast het gegeven dat ze een handig alternatief zijn voor de wagen, is het ook nog eens een leuke manier om je kinderen vlot naar school

  Lees meer »
 3. Een elektrische step kopen: waar moet u op letten?

  Elektrische step

  Elektrische steps stijgen in populariteit, en dit is niet zonder reden. De elektrische steps zijn namelijk snel, handig, milieuvriendelijk en makkelijk om op te bergen. Gebruik de elektrische step om naar uw werk te gaan of gebruik de e-step voor recreatieve doeleinden. Waar u de step ook voor aanschaft, u gaat er zeker plezier mee beleven. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten elektrische steps, waardoor het lastig kan zijn om een e-step te kiezen. Wij begrijpen dat het hierdoor best lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom bespreken wij graag in deze blog waar u op moet letten bij het aanschaffen van een elektrische step. Lees gauw verder!

  De batterij van de elektrische step

  Wanneer u een e-step uitzoekt is het belangrijk om naar de capaciteit van de

  Lees meer »
 4. De voordelen van een Carqon Elektrische Bakfiets

  Bakfietsen en e-bikes zijn tegenwoordig steeds populairder en volgens de Volkskrant is de bakfiets zo supersonisch dat het de (tweede) auto zou kunnen vervangen. Lees in dit artikel meer over het nieuwe fietsenmerk Carqon en wat hen onderscheidt. 

  Het nieuwe fietsenmerk Carqon

  Carqon is een nieuw Hollands merk dat in 2020 de Carqon Bakfiets introduceerde. Carqon is een onderdeel van de Accell-groep. Andere bekende merken in de portefeuille van Accell zijn Batavus, Sparta, Raleigh en Winora. De Accell-groep is Europese marktleider in e-bikes. De Carqon elektrische fietsen bieden kwaliteit, veiligheid en comfort voor het hele gezin. De bakfiets is handig voor het vervoeren van je kinderen of als je zware boodschappen mee moet

  Lees meer »
 5. Alternatieven voor herstelling lekke band

  Als aanvulling op onze blog over het vervangen van een binnenband, behandelen we ook nog enkele alternatieven om een lekke binnenband te herstellen. Ook zijn er nog enkele mogelijkheden om het risico op een lekke band te verkleinen want tenslotte staat niemand graag aan de kant met een lekke band.

  Een binnenband vervangen is niet altijd even makkelijk als je bv. een fiets met een naafversnelling en gesloten kettingkast hebt of een e-bike met motor in het achterwiel en al zeker niet als je dan nog ergens langs de kant van de straat staat met beperkt gereedschap bij de hand. Maar geen nood, hiervoor zijn er enkele handige oplossingen die we even toelichten voor jullie.

  BBB Leakfix

  Een eerste mogelijkheid is om de binnenband te plakken m.b.v.

  Lees meer »