Blog

 1. Een elektrische step kopen: waar moet u op letten?

  Elektrische step

  Elektrische steps stijgen in populariteit, en dit is niet zonder reden. De elektrische steps zijn namelijk snel, handig, milieuvriendelijk en makkelijk om op te bergen. Gebruik de elektrische step om naar uw werk te gaan of gebruik de e-step voor recreatieve doeleinden. Waar u de step ook voor aanschaft, u gaat er zeker plezier mee beleven. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten elektrische steps, waardoor het lastig kan zijn om een e-step te kiezen. Wij begrijpen dat het hierdoor best lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom bespreken wij graag in deze blog waar u op moet letten bij het aanschaffen van een elektrische step. Lees gauw verder!

  De batterij van de elektrische step

  Wanneer u een e-step uitzoekt is het belangrijk om naar de capaciteit van de

  Lees meer »
 2. De voordelen van een Carqon Elektrische Bakfiets

  Bakfietsen en e-bikes zijn tegenwoordig steeds populairder en volgens de Volkskrant is de bakfiets zo supersonisch dat het de (tweede) auto zou kunnen vervangen. Lees in dit artikel meer over het nieuwe fietsenmerk Carqon en wat hen onderscheidt. 

  Het nieuwe fietsenmerk Carqon

  Carqon is een nieuw Hollands merk dat in 2020 de Carqon Bakfiets introduceerde. Carqon is een onderdeel van de Accell-groep. Andere bekende merken in de portefeuille van Accell zijn Batavus, Sparta, Raleigh en Winora. De Accell-groep is Europese marktleider in e-bikes. De Carqon elektrische fietsen bieden kwaliteit, veiligheid en comfort voor het hele gezin. De bakfiets is handig voor het vervoeren van je kinderen of als je zware boodschappen mee moet

  Lees meer »
 3. Alternatieven voor herstelling lekke band

  Als aanvulling op onze blog over het vervangen van een binnenband, behandelen we ook nog enkele alternatieven om een lekke binnenband te herstellen. Ook zijn er nog enkele mogelijkheden om het risico op een lekke band te verkleinen want tenslotte staat niemand graag aan de kant met een lekke band.

  Een binnenband vervangen is niet altijd even makkelijk als je bv. een fiets met een naafversnelling en gesloten kettingkast hebt of een e-bike met motor in het achterwiel en al zeker niet als je dan nog ergens langs de kant van de straat staat met beperkt gereedschap bij de hand. Maar geen nood, hiervoor zijn er enkele handige oplossingen die we even toelichten voor jullie.

  BBB Leakfix

  Een eerste mogelijkheid

  Lees meer »
 4. Verlichting.

  VERLICHTING

  Een goede fietsverlichting is zéér belangrijk voor zowel onze veiligheid als de veiligheid van onze medeweggebruikers.
  Uiteraard bieden wij een vrij groot gamma aan van verschillende type verlichtingen zodat we altijd aan uw noden kunnen voldoen.

  In deze blog gaan we iets dieper in op de verscheidene types en mogelijkheden van ons aanbod. 
  Een eerste grote vraag is of je enkel wil gezien worden ofwel dat je zelf ook wil zien.
  Indien u namelijk op zéér goed verlichte straatwegen rijdt zal u immers een andere lamp nodig hebben tegenover iemand dat op onverlichte of slecht verlichte (bos)wegen gaat rijden. 

  De lichtsterkte wordt uitgedrukt in

  Lees meer »
 5. Veilig jouw kind mee op de fiets

  Samen met uw kind fietsen is super leuk. Een kinderzitje biedt vaak uitkomst, of hij nu voor- of achterop meegaat. Ook is het zeer praktisch! Ook is het een duurzamer alternatief dan de bus, de trein of de auto. Voordelen genoeg dus; maar het is wel van belang dat de fietstocht veilig gebeurt. Kinderen zijn onvoorspelbaar, waardoor het des te belangrijker is dat zij veilig zijn voor- of achterop. Dus wat kunt u het allerbeste doen om veilig van A naar B te komen met een dreumes erbij? Wij leggen het uit.

  Het fietsstoeltje

  De allersimpelste oplossing is een degelijk fietsstoeltje. Fietsstoeltjes zorgen ervoor dat uw kindje veilig vastzit voor of achterop de fiets. Of uw kind voor of achter zit ligt aan zijn gewicht en leeftijd. Een

  Lees meer »