Speed pedelec

19 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Speed pedelec kopen

Speed pedelecs, ook wel e-speed bike of high-speed e-bikes genoemd, worden steeds populairder. De merken TREK, Klever en Riese & Müller bieden allemaal speed pedelecs aan. In ons uitgebreide assortiment is er altijd een e-speedbike die bij je past.

Wat is een speed pedelec?

De speed pedelec is een elektrische fiets die ondersteuning biedt, alleen stopt de ondersteuning niet bij 25 kilometer per uur zoals bij een reguliere ebike. Één van de eerste vragen die we vaak krijgen is dan ook, 'hoe hard gaat een speed pedelec'? Het is mogelijk om een snelheid van 45 km per uur te bereiken. Er zijn wel maatregelen getroffen om dit veilig te houden. Men moet ondermeer beschikken over een gele nummerplaat, een helm dragen en er moet een spiegel op de fiets zitten.
 

Verschil tussen elektrische fiets en speed pedelec

Zoals hierboven genoemd is het grootste verschil de snelheid en de maatregelen die getroffen zijn om deze snelheid veilig te maken. Met een high speed e-bike rijdt u dan ook op de rijbaan in plaats van op een fietspad. De snelheid maakt de fiets minder geschikt voor recreatief gebruik; zeker als u samen fietst met anderen (zonder speed pedelec).

De actieradius van een speed pedelec ligt gemiddeld hoger dan die van een standaard e-bike. De pedelec is dan ook de favoriet voor langere afstanden. De prijs van dit type fiets ligt door de gebruikte materialen ook wat hoger, bijvoorbeeld de motor met een vermogen tot wel 4000 watt, maar als u daardoor de auto vaker laat staan verdient het zich snel terug!

De meeste modellen zijn voor heren, dit omdat een sterk frame van belag is bij de hoge snelheden. We hebben echter ook een aantal speed pedelec dames-modellen in ons assortiment waarbij het frame op andere manieren verstevigd is dan de bovenbuis.
 

Speed pedelec voordelen

Dit type fiets staat bekend als ideaal voor woon-werkverkeer. Rijden op een speed pedelec is een geweldige manier om tijd, geld, fysieke energie én het milieu te sparen. De fiets is uitermate geschikt voor langere aftsanden, want de speed pedelec heeft een grotere actieradius dan een standaard elektrische fiets.

Verder heeft de speed pedelec dezelfde voordelen als andere elektrische fietsen. Verwacht een comfortabele rit, met behulp van de sterke motor op de fiets. Deze zelfde motor zorgt er tevens voor dat op heuvels rijden geen probleem is. En, niet onbelangrijk, fietsen op een e-speed bike telt als lichaamsbeweging, wat goed is voor de gezondheid!

Speed pedelec bestellen?

Bestel via onze website nu uw speed pedelec en die wordt gratis bij u thuis geleverd. Ook kunt u ervoor kiezen om uw fiets gratis af te halen in één van onze winkels! Mocht u nog vragen hebben dan kunt u deze per mail of telefoon stellen, of kom langs en onze productexperts staan voor u klaar.

High-speed e-bike zakelijk leasen of particulier lenen

Bent u op zoek naar een zakelijke lease van speed pedelecs? Bikecenter is de perfecte partner! Wij hebben jarenlange ervaring met het leasen van fietsen via onze partners B2Bike, Cyclis en kbc.

Wilt u een speed pedelec op afbetaling kopen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor een fietslening te bespreken. Op deze manier kunt u de kosten van uw nieuwe fiets spreiden.