Natuurlijk vervoert u een fiets het liefst fietsend, terwijl hij in gebruik is. Logisch. Maar u kan altijd pech hebben: een ketting die breekt, de accu van uw e-bike kan het begeven of uw band kan ineens plat zijn. Het kan ook zo zijn dat u op vakantie gaat en uw e-bike wilt meenemen, om eenmaal gearriveerd lekker rond te fietsen. Helaas is niet elke fiets zo makkelijk te vervoeren als een vouwfiets.
Fietsen vervoeren op zichzelf kan al lastig zijn, maar indien u elektrische fietsen wenst te vervoeren dienen we rekening te houden met het laadvermogen. Daarom, hierbij enkele oplossingen om uw (elektrische) fiets veilig van A naar B te transporteren.

Met de auto

Het gros van de mensen heeft wel eens een fiets achterin hun auto gepropt. Laat dit nu net de minst efficiënte manier zijn om uw fiets te vervoeren, helemaal als u op vakantie gaat en met bagage zit. Ideaal is het niet, maar mocht u dit toch willen doen, haal dan het voorwiel eraf. Dit zorgt voor meer ruimte.
Wat echter handiger is: een fietsenrek achterop de trekhaak van de auto of indien u niet anders kan een fietsendrager op het dak van uw auto. Let wel op als u hier e-bikes op wilt zetten, deze wegen meer en uw fietsenrek dient hierop voorzien te zijn.

De Thule Easyfold en de Yakima JustClick 2 en FoldClick 2 zijn uitstekende fietsendragers die u kan gebruiken in combinatie met 2 elektrische (high speed) fietsen.