Kerk Heist-op-den-Berg

Om het dorp Heist–op–den-Berg liggen hele mooie natuurgebieden waar u heerlijke wandelingen en fietstochten kunt maken. Wij hebben voor u een fietsroute en verschillende bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden Heist–op–den–Berg

Heist–op–den–Berg heeft mooie bezienswaardigheden, zoals het kerkplein en Bergbos. Op het kerkplein ziet u onder andere de Sint Lambertuskerk en de voormalige dekenij en in het Bergbos staat de watertoren. U kunt de watertoren beklimmen met de trap of met de lift en als u eenmaal bovenop staat heeft u heel mooi uitzicht over het dorp.
Bij goed weer kan je zelfs het Atomium, de Antwerpse O.L.V. kathedraal en de Beringse mijnterrils zien. 

Heist-op-den-Berg Stadhuis
Heist-op-den-Berg Plein

Maak uw eigen fietsroute met de knooppunten kaart

U kunt uw eigen route maken met de knooppuntkaart. Op de knooppuntkaart staan allerlei punten met nummers die u aan elkaar kunt koppelen, waardoor u helemaal uw eigen route kunt maken.
Op bijvoorbeeld www.fietsnet.be kan u heel eenvoudig een route samenstellen. Vervolgens kunt u ofwel de route afdrukken met de knooppunten ofwel exporteren naar je GPS toestel.

Fietsroute “Mijlpaal” Heist–op–den–Berg

Deze route brengt u langs historisch gebouwen en mooie natuurgebieden. Hierdoor krijgt u een goed beeld van de omgeving bij Heist–op–den–Berg.

De eerste stop is bij het Pelgrimshof. Het Pelgrimshof  is een middeleeuws leengoed waar een bosrijk park omheen staat. Het wordt het Pelgrimshof genoemd omdat het in de 14de eeuw te leen werd gehouden aan pelgrim Tubacke. De tweede stop is in Booischot, hier staat huis Mac-Adam. Vroeger werd dit huis gebuikt als herberg. De herberg is vernoemd naar zijn eigenaar Louden Mac–Adam, dit was een schotse engineer. De reden waarom deze fietsroute “Mijlpaal” wordt genoemd, is omdat u letterlijk en figuurlijk langs een mijlpaal komt. U komt namelijk langs mijlpaal het ’t Toreke in Hulshout. De laatste stop is bij “Heemerf de kaasstrooimolen met Pandoerenhoeve”. Hier bevindt zich een oude standaard molen en u kunt bij de Pandoerenhoeve een hapje en een drankje nemen om bij te komen van de lange fietstocht. De fietstocht is in zijn totaliteit 40,1 km lang en klik hier om de gehele route te zien.