De vakantie zit er weer bijna op en de eerste schoolspullen worden gekocht. Denk hierbij dan ook zeker aan de veiligheid van je kids en jezelf op weg van en naar school! 

Omdat je uiteraard niet altijd alleen op de weg vertoefd, is het super belangrijk om vlot en veilig aanwezig te zijn in het verkeer.

Wij geven alvast graag 5 manieren mee om veilig naar school te gaan. 

E-bakfietsen

Meer en meer zien we in het straatbeeld elektrische bakfietsen verschijnen. Naast het gegeven dat ze een handig alternatief zijn voor de wagen, is het ook nog eens een leuke manier om je kinderen vlot naar school te brengen. Dankzij de grote bak kunnen de boekentassen er nog makkelijk bij.

In een e-bakfiets kunnen kids al vanaf zeer jonge leeftijd veilig mee op pad. De opvallende bak zorgt er trouwens ook voor dat je beter zichtbaar bent.

Follow-me tandem

De ouder-kind tandem koppeling is dé oplossing om kinderen zelfstandig te laten fietsen en hen toch ook op een veilige manier te laten deelnemen aan het drukke verkeer. Geen gezwabber of gewiebel want je kind zit stevig vast op zijn of haar fiets! 

Fietsendrager

Vanaf het eerste leerjaar worden de boekentasjes plots een heel pak groter. Geef je kind daarom voldoende bewegingsruimte op de fiets. Met behulp van een fietsrekje op de bagagedrager of een mand vooraan op de fiets hoeft die zware boekentas niet langer op de rug. Hierdoor kan de boekentas veilig vervoerd worden en zit je kind wat makkelijker op de fiets.

Fietshelm

Een veilige fietshelm is hét belangrijkste item wanneer je kind op de fiets stapt! Een goede helm biedt pas goede bescherming wanneer deze goed op het hoofd zit. De helm mag dus zeker niet te groot zijn want dan loop je het risico dat hij gaat schuiven. Wij helpen graag mee zoeken naar de meest geschikte helm voor de nodige bescherming en veiligheid.

Fluo vest

De dagen beginnen al snel te korter. Zorg er daarom voor dat je kind voldoende zichtbaar is in het verkeer. Door het dragen van een fluovest zijn kinderen tot op 150 meter ver zichtbaar voor aankomende auto’s.