De elektrische fiets, de e-bike, wordt steeds populairder in België. En dat is eigenlijk best logisch: de e-bike is de perfecte combinatie van innovatie, comfort én sportiviteit. Sportiviteit? Ja, sportiviteit! Fietsen is goed voor de gezondheid, u gebruikt namelijk veel meer spieren dan u aanvankelijk doorheeft. Van armen tot benen, en van billen tot nek. Het gemak van de e-bike zit hem, u raadt het al, in de elektrische motor. Deze zorgt ervoor dat u een veel grotere afstand kan overbruggen dan op een gewone fiets. Hoe lang u kan fietsen zonder te hoeven opladen, noemen we de actieradius.

Wat is de actieradius?

Een e-bike accu bepaalt dus hoe lang je elektrisch kan fietsen zonder de fiets hoeven op te laden. Logischerwijs ligt het er dus deels aan hoe groot de accucapaciteit van uw e-bike is. De ene fiets heeft nu eenmaal een grotere capaciteit dan de andere waardoor de afstand die u kan fietsen dus groter of kleiner is. Verder zijn er nog een aantal factoren waar u rekening mee kunt houden, om de actieradius te vergroten: zorg dat uw banden altijd voldoende opgepompt zijn en schakel tijdig. Een lage buitentemperatuur en de helling van het landschap beïnvloeden ook de actieradius. Daarnaast, hoe meer gewicht de elektrische fiets vervoert, hoe meer het van de accu vraagt.

E-bike met hoge actieradius?

Sommige factoren om de actieradius te vergroten, heeft u zelf onder controle. Om deze te vergroten, kies voor een elektrische fiets met een goede, grote accu – en daardoor dus een grotere actieradius. Bij BikeCenter hebben wij tal van e-bikes met een groot actieradius. Denk aan de Victoria E-Trekking 8.8, de Trek Verve+ 2 of de iets duurdere Riese & Müller Nevo3 GT Vario Daarnaast hebben wij een ruim assortiment aan andere e-bikes; zo groot, dat er voor ieder wat wils tussen zit. Dus ook voor u!