Fietsroutes rondom Lier

Het natuurgebied rondom Lier is heel mooi en u kunt er heerlijk fietsen. We hebben daarom voor u een fietsroute en een aantal bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden in Lier

Naast de mooie omgeving heeft Lier als stad ook veel leuke bezienswaardigheden en is het zeker een aanrader om hier doorheen te fietsen. Ga langs de Grote Markt en vind hier het prachtige stadhuis met middeleeuws belfort en oude gildehuizen. Andere bezienswaardigheden in Lier zijn onder andere:

  • De Zimmertoren
  • De Sint – Gummaruskerk.
  • Het Stedelijk Museum Wuyts – Van Campen en Baron Caroly
De Zimmertoren
De Sint – Gummaruskerk.

Maak uw eigen route met de knooppunten kaart

Wilt u uw eigen route maken? Gebruik dan de knooppunten kaart. Hier staan nummers op waarmee u uw eigen route kunt samenstellen en zelf kunt bepalen waar u naartoe gaat. Indien u liever de digitale weg neemt, gebruik dan zeker de website Fietsnet.be

De overstromingsfietsroute

Naast de mooie natuur rondom Lier, had het gebied in de vorige eeuw te kampen met overstromingen. Het provinciebestuur heeft veel geïnvesteerd om overstromingen in de toekomst te voorkomen en deze maatregelen ziet u ook terug tijdens de fietstocht.

In het eerste gedeelte van de route fietst u langs de monding van de Schellebeek en de monding van de Lachenbeek. Hier zijn maatregelen te zien die zijn genomen tegen de overstromingen, zoals een pompstation. Verderop ligt er een educatief centrum voor natuur en milieu. De tuin is zeker een aanrader om even naar toe te gaan en scholen kunnen hier workshops volgen. Op deze plek zijn picknicktafels te vinden waar u even kunt uitrusten en een hapje kunt eten. Hierna moest u nog een groot stuk fietsen en komt u langs natuurgebieden als Babbelbeekse beemden, Babbelse plassen, Plaslaar en Bogerse plassen. De fietsroute is 26.2km en klik hier om de gehele route te bekijken.