Blog

 1. De beste e-bikes van 2018

  Er zijn tegenwoordig veel e-bikes op de markt. Om u te helpen bij uw zoektocht hebben wij de beste e-bikes van 2018 op een rijtje gezet.

  Trek Ultimate Comfort

  Lees meer »
 2. Fietsroutes rondom Lier

  Fietsroutes rondom Lier

  Het natuurgebied rondom Lier is heel mooi en u kunt er heerlijk fietsen. We hebben daarom voor u een fietsroute en een aantal bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

  Lees meer »
 3. Fietsroutes rondom Heist–op–den-Berg

  Kerk Heist-op-den-Berg

  Om het dorp Heist–op–den-Berg liggen hele mooie natuurgebieden waar u heerlijke wandelingen en fietstochten kunt maken. Wij hebben voor u een fietsroute en verschillende bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

  Bezienswaardigheden Heist–op–den–Berg

  Heist–op–den–Berg heeft mooie bezienswaardigheden, zoals het kerkplein en Bergbos. Op het kerkplein ziet u onder andere de Sint Lambertuskerk en de voormalige dekenij en in het Bergbos staat de watertoren. U kunt de watertoren beklimmen met de trap of met de lift en als u eenmaal bovenop staat heeft u heel mooi uitzicht over het dorp.
  Bij goed weer kan je zelfs het Atomium, de Antwerpse O.L.V. kathedraal en de Beringse mijnterrils zien. 

  Lees meer »
 4. E-Bike Bosch Displays

  Bosch komt voor seizoen 2017 met een extra display: de Purion. Deze vult de bestaande Intuvia en Nyon display's aan. In deze review zetten we de 3 verschillende display's op een rijtje.

  1.Bosch Intuvia display

  De Bosch Intuvia display blinkt uit in zijn eenvoud terwijl hij toch over alle functies beschikt die nodig zijn. Hij is eenvoudig te bedienen via de display zelf, maar ook via de handige bedieningsunit binnen handbereik waardoor je het stuur niet hoeft los te laten tijdens het fietsen. De Intuvia beschikt over een interne batterij om alle gegevens op te slagen, waardoor deze ook kan afgelezen worden als hij niet op de fiets bevestigd is. Om de batterij te sparen schakelt de Intuvia zichzelf ook uit binnen 1 minuut na het laatste gebruik. Met de Intuvia kun je het gewenste ondersteuningsniveau van de motor erg makkelijk verstellen in 5 verschillende stappen: Off (uitgeschakeld), Eco, Tour, Sport of Turbo. Verder voorziet deze Intuvia je ook van alle mogelijke gegevens betreffende de gereden rit zoals huidige snelheid, maximum snelheid, gemiddelde snelheid, totaalafstand, dagafstand, klok, geschatte actieradius en triptijd. Vrij recent is nog een extra functie toegevoegd: het schakeladvies. Om zo zuinig mogelijk met de batterij om te springen, gaat de Intuvia aangeven wanneer het het perfecte moment is om een versnelling hoger of lager te schakelen. Extra handig aan het Intuvia display is ook dat deze is voorzien van een micro-USB aansluiting waardoor tijdens het fietsen de meeste smartphones en gps-toestellen kunnen opgeladen worden.

  2.Bosch Nyon display

  Met het Nyon display bracht Bosch een complete boordcomputer met bijna eindeloze mogelijkheden op de markt. Hij beschikt over alle basisfuncties van de Bosch Intuvia, die worden weergegeven op een duidelijk 4,3" anti-reflectie kleurenscherm. Bovendien is de Nyon uitgerust met micro-USB aansluiting, WiFi en bluetooth-connectiviteit om zeer makkelijk verbinding te maken met allerlei andere toestellen zoals uw smartphone, mp3-spelers, routers, hartslagband,... In 4 overzichtelijke hoofdschermen kunt u alles makkelijk bedienen: Ride, Fitness,Smartphone en Navigatie. In het Ride hoofdscherm vind u alle gegevens terug met betrekking tot uw afgelegde rit zoals snelheid, gemiddelde snelheid, ondersteuningsstand, batterijpercentage,... In het Fitness hoofdscherm gaat u op basis van uw gemeten rijgegevens de vorderingen in uw algemene fitheid kunnen opvolgen. Dankzij ingenieuze sensoren worden 1000 keer per seconde de trapfrequentie en pedaalkracht gemeten. In combinatie met een hartslagband krijgt u een nog gedetaillerder beeld te zien ivm. uw algemene conditie of kunt u nog doelgerichter gaan trainen. Via het Smartphone hoofdscherm wordt u op de hoogte gehouden wanneer u een SMS ontvangt op uw smartphone. Deze moet u (voor uw eigen veiligheid) wel vanop uw smartphone beantwoorden. Ten slotte is er nog het Navigatie hoofdscherm waarmee u uw route zowel in 2-D als in 3-D kunt weergeven om een zo duidelijk mogelijk beeld van uw route te krijgen. De nyon beschikt over alle wereldkaarten en bovendien kunt u ook zelf bestaande gps routes opladen of via knooppunten een eigen rit uitstippelen. Nadien kunt u zelf ook uw gereden rit delen via sociale media. U kunt ook steeds bepalen welke route u kiest: de mooiste, de kortste of de snelste. Om het u allemaal nog makkelijker te maken, ontwikkelde Bosch de eBike Connect app voor smartphone en het online portal eBike-connect.com voor pc of laptop. Hiermee kunt u vooraf reeds uw route(s) plannen en deze nadien makkelijk synchroniseren. Via de premium functies die u apart kunt bestellen, zijn er nog meer mogelijkheden om de Nyon volledig op uw persoonlijke behoeftes af te stemmen.

  3.Bosch Purion display

  Voor de nieuwste 2017 modellen introduceert Bosch zijn Purion display voor zowel de Active als de Performance Line. De kleinste telg van de Bosch familie oogt zeer overzichtelijk en eenvoudig maar beschikt toch over alle nodige functies. In tegenstelling tot de 2 andere displays van Bosch, is er bij de Purion geen aparte bedieningsunit maar is deze mee geïntegreerd in het display. Met uw duim kunt u zeer eenvoudig de trapondersteuning in 5 niveau's verstellen en ook info over de rit aflezen zoals snelheid, totaalafstand, reikwijdte en dagafstand. De Purion is verder ook voorzien van achtergrondverlichting zodat alle info altijd duidelijk leesbaar is en van een micro-USB aansluiting. Ook de fietsverlichting is zeer makkelijk in- of uitschakelbaar zonder het stuur los te laten. Door zijn strakke en compacte vorm blijft de rest van het stuur helemaal vrij waardoor het allemaal zeer netjes oogt.

  Lees meer »
 5. Onderhoud loopband

  ONDERHOUD LOOPBAND

  Om lang van uw loopband te kunnen genieten is het van belang om deze regelmatig op een aantal punten te controleren.
  Hieronder geven we een overzicht van een aantal onderhoudstips voor de levensduur van de loopband te maximaliseren. 

  Console, handvat en loopband

  Na ieder gebruik dienen deze gereinigd te worden. Hierdoor verwijdert men het zweet en voorkomt men schade of oxidatie.
  Zweet heeft immers een hoog zoutgehalte.
  Men mag het toestel reinigen met water en eventueel met een milde zeep.
  Om het toestel droog en proper te maken, gebruikt men best een zachte doek.
  Papieren doeken kan men beter niet gebruiken aangezien deze schuren en ze kunnen het oppervlak beschadigen.
  Gebruik nooit middelen met alcohol of amoniak voor het toestel te reinigen.
   

  Motorruimte

  De motor zuigt stof aan en aangezien deze praktisch volledig is afgedekt kan het stof niet weg en hecht zich aan de elektronica zoals de printplaat. 
  Trek de stekker uit het stopcontact indien u werkzaamheden uitvoert aan de motorruimte.
  U kan de motorkap verwijderen en het stof uit de ruimte uitzuigen. Het stof wegblazen is nog effectiever maar maakt de omgeving natuurlijk vuiler. U hoeft de contacten niet te poetsen.

  Loopvlak

  Het loopvlak zweeft over een gladde plaat welke uw gewicht draagt.
  Tijdens het lopen komt het loopvlak in contact met de onderliggende plaat.
  De onderliggende plaat dient dus altijd glad te zijn zodat het loopvlak niet gekneld geraakt tussen uw eigen eigen gewicht en de onderliggende plaat.
  Wij adviseren Top Glide van Kettler voor het behandelen van het loopvlak.
  Klap het loopvlak omhoog en spuit onder de mat en in het midden de Top Glide olie. Hierna kan u het best een aantal minuten gaan lopen om het te laten verspreiden over de hele breedte. 

   

  Aanspannen loopvlak

  Na verloop van tijd kan het zijn dat het loopvlak moet aangespannen worden.
  De band op spanning houden, zorgt ervoor dat de band mooi in het midden blijft lopen.
  Met een inbussleutel draait u de schroeven (rechts en links) telkens met een halve slag aan.
  Zo komt er meer spanning op de band 

  Lees meer »
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.