Blog

 1. Winteronderhoud van uw fiets

  Het begint de afgelopen weken in rap tempo kouder te worden. Handschoenen en mutsen komen van de kapstok en de verwarming gaat een graadje hoger.

  Kortom, de winter staat voor de deur. Dit zorgt er ook voor dat uw fiets wat extra aandacht nodig heeft, zodat deze de winterperiode fatsoenlijk doorkomt. Zolang u onderstaand stappenplan volgt, komt het allemaal goed met uw fiets tijdens deze donkere maanden.

  1. Maak uw (elektrische) fiets schoon

  Begin met het schoonmaken van uw (elektrische) fiets. Dit gaat het beste met een sponsje, een oude tandenborstel en een warm sopje. Dit doet u eigenlijk van boven naar beneden, zodat er zo weinig mogelijk vuil blijft hangen op de fiets. Spoel uw fiets achteraf goed af met een tuinslang, maar wees wel voorzichtig, vooral bij een elektrische fiets. Gevoelige onderdelen zoals het display of de accu waarderen een stortvloed aan water niet altijd, maak deze daarom na het schoonmaken goed droog.

  1. Winterbanden fiets

  Niet alleen auto’s kunnen gebruik maken van fietswinterbanden, ook fietsen hebben hier duidelijk profijt bij. Winterbanden op uw fiets zorgen er namelijk voor dat de remweg op gladde ondergronden aanzienlijk kleiner wordt. Verder zorgen winterbanden op uw fiets voor meer flexibiliteit en grip bij koude en natte ondergronden, wat erg handig is zodra het gaat ijzelen.

  1. Smeer uw kabels

  Bij de meeste fietsen is het mogelijk om de kabels eenvoudig los te klikken. Nadat u de kabels heeft los geklikt, zorg er dan voor dat u deze eerst schoonmaakt en vervolgens goed droogt. Hierna kunt u de kabels insmeren, met bijvoorbeeld siliconenspray.

  1. Controleer uw remmen

  Uiteraard is het verstandig om dit meerdere malen per jaar te doen, uw remmen controleren. U merkt uiteraard vanzelf wanneer uw remmen minder goed functioneren dan de bedoeling is, maar in de koude winterperiode is het van nog groter belang om snel op de rem te kunnen trappen.

  1. Vergeet uw ketting niet

  Uw ketting vraagt sowieso regelmatig om onderhoud, er komt namelijk snel vuil bij. Het verstandig de ketting in te spuiten met een ontvettingsspray, en vervolgens in te smeren met siliconenspray.

  1. Pas je zadelhoogte aan

  In de winter is het slim om uw zadel lager te zetten dan in de zomer. Omdat het in de winter glad is, wilt u zo veel mogelijk controle over het wegdek. Als het zadel wat lager staat, kunt u makkelijker met uw voeten bij de grond als u ineens uitglijdt of snel moet kunnen stoppen.

  1. Controleer uw fietsverlichting

  Misschien wel het allerbelangrijkste punt in dit stappenplan, zorg ervoor dat uw fietsverlichting goed werkt. ’s Winters is het altijd lang donker, plus het is vaak erg glad, daarom is het enorm belangrijk dat u goed zichtbaar bent voor automobilisten en andere fietsers. Mocht u twijfelen tussen een nieuw licht, of een klein lampje, kijk dan op de website van de Rijksoverheid, zodat u niet tegen een bekeuring aanloopt.

  Geen tijd om uw fiets winterklaar te maken?

  Een fiets onderhouden kan veel tijd in beslag nemen, maar het is belangrijk dat uw fiets winterklaar is. Uiteraard kunt u ook bij ons een afspraak maken voor winteronderhoud van uw geliefde fiets, maak dan snel een afspraak!

  Lees meer »
 2. De nieuwste Riese & Müller modellen voor 2020

  Riese & Muller modellen 2020

  Voor 2020 brengt Riese & Müller weer een aantal mooie modellen op de markt. Riese & Müller is een kwalitatief hoogwaardig e-bike merk. Het merk handelt uit pure passie en stelt hoge eisen aan zichzelf en aan haar producten. Kenmerkend voor dit merk zijn het gebruik van de meest innovatieve technologie en baanbrekende designs. En dit ziet u terug in de nieuwe modellen voor 2020.

  Lees meer »
 3. De beste e-bikes van 2019

  De collecties van de grote fietsenmerken zijn ook in 2019 weer uitgebreid. Nu kunnen wij ons voorstellen dat u het lastig vindt om door het ruime aanbod in elektrische fietsen een keuze te maken voor de e-bike die bij u past. Daarom vindt u in dit blog de vijf populairste elektrische modellen voor 2019.

  E-bikes 2019

  Lees meer »
 4. Terugroepactie Trek Continental

  Lees meer »
 5. Waarom kiezen voor fietsleasing

  Tegenwoordig ziet u het steeds vaker: fietsleasing. Naast de bekende autoleasing kiezen bedrijven vaker voor de optie van het leasen van de fiets. Bedrijven zien steeds meer de vele voordelen in van de werknemers op de fiets. Zo is fietsen niet alleen gezond voor de mens, het is ook duurzaam en past dus bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast is het ook qua kosten interessant om gebruik te maken van fietsleasing.

  Fietsleasing

  Lees meer »
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.