Blog

 1. Elektrische fietsen in België

  De e-bike is bezig aan een rappe opmars in de gehele Benelux. Nederland, België en Luxemburg ondervinden alle drie enorm veel plezier aan de comfort en snelheid die elektrische fietsen bieden. Van A naar B rijden is zo gebeurd, ook als u al wat ouder bent, of gewoon van comfort houdt. Elektrische fietsen kunnen best hard, tot wel 25 kilometer per uur namelijk. Speed pedelecs, het opgevoerde broertje van de e-bike, kan zelfs net zo hard als een bromfiets: tot wel 45 kilometer per uur. De grote vraag is vaak dan ook, heb ik een rijbewijs nodig voor elektrische fietsen en speed pedelecs?

  Elektrische fietsen

  Nee, voor een e-bike heeft u geen speciaal rijbewijs nodig. Verder hoeft u niet verplicht een helm te dragen en hoeft de e-bike ook geen kenteken te hebben. Daarnaast geldt er ook geen minimumleeftijd voor het berijden van een elektrische fiets. Ideaal dus, ook voor jongeren. Helemaal als zij ver van hun

  Lees meer »
 2. De actieradius: wat is dat?

  De elektrische fiets, de e-bike, wordt steeds populairder in Nederland. En dat is eigenlijk best logische: de e-bike is de perfecte combinatie van innovatie, comfort én sportiviteit. Sportiviteit? Ja, sportiviteit! Fietsen is hartstikke goed voor de gezondheid, u gebruikt namelijk veel meer spieren dan u aanvankelijk doorheeft. Van armen tot benen, en van billen tot nek. Het gemak van de e-bike zit hem, u raadt het al, in de elektrische motor. Deze zorgt ervoor dat u veel grotere stukken afstand kan overbruggen dan op een reguliere fiets. Hoe lang deze motor meegaat zonder te hoeven opladen, noemen we de actieradius.

  Wat is het actieradius?

  Een e-bike accu bepaalt dus hoe lang je ermee doet, zonder deze te hoeven opladen. Logischerwijs ligt het er dus deels aan hoe goed de accu van uw e-bike is: de ene heeft nu eenmaal een groter vermogen, waardoor de actieradius groter wordt. Verder zijn er nog een aantal factoren waar u rekening mee kunt houden,

  Lees meer »
 3. Het belang van de juiste framemaat

  Zomaar een fiets op de bonnefooi een fiets kopen is eigenlijk niet heel verstandig. Er komen verrassend veel elementen kijken bij de aanschaf van een nieuwe fiets: denk aan garantie, de gewenste accessoires en natuurlijk de correcte framemaat. Vooral dit laatste vergeten mensen nog wel eens, helemaal als ze een fiets via Marktplaats kopen, dan wordt dit ook lang niet altijd in de advertentie vermeld. Maar waarom is een juiste framemaat fiets belangrijk en hoe bepaalt u dat? Hieronder leggen wij het uit aan de hand van veelgestelde vragen.

  Waarom is de juiste framehoogte fiets belangrijk?

  Het is eigenlijk heel simpel: een juiste framehoogte is veel comfortabeler en praktischer. Als uw fiets te groot of te klein is verspilt u nodeloos veel energie, gewoonweg omdat de framemaat van uw fiets niet correct is. Daarnaast

  Lees meer »
 4. De nieuwste Urban Arrow 2020 bakfiets e-bikes modellen

  De nieuwste Urban Arrow modellen van 2020!

  Urban Arrow Family Bosch

  De Urban Arrow 2019 elektirsche bakfietsen gingen als warme broodjes over de toonbank. Elektrische bakfietsen zijn ideaal voor u en uw kroost: er passen meerdere kinderen in de bak, plus de fiets is gemotoriseerd. Dit jaar verwachten wij eigenlijk hetzelfde succes van Urban Arrow, de elektrische bakfietsen hebben namelijk een welverdiende upgrade gekregen. Zo waren ze gedurende voorgaande jaren vaak zwart, terwijl ze nu ook in een stijlvol witte uitvoering komen.

  Lees meer »
 5. De nieuwe victoria e-bikes 2020 modellen bij Bikecenter

  Bij Bike Center hebben we sinds 2020 de nieuwe e-bike 2020 modellen in ons assortiment van het Duitse merk VICTORIA. En daar zijn we trots op. Het merk bestaat al sinds 1886 en werd opgericht in Neurenberg. Wat interessant is, is dat het merk zich al heel vroeg heeft gespecialiseerd in het maken van elektrische fietsen. Aan het einde van de negentiende eeuw ging VICTORIA fietsen produceren die lijken op onze hedendaagse tweewielers. Deze fietsen werden toen al, meer dan honderd jaar geleden, gemotoriseerd. Deze eerste VICTORIA elektrische fietsen behaalden toen al een snelheid van ongeveer 40 kilometer per uur, in feite een soort vroege speed-pedelec dus. Verder introduceren wij in dit stuk ons assortiment aan VICTORIA e-bike modellen van 2020.

  Lees meer »
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.